Tandrem

Tandremsskift

Tandremmen er en vital del i de fleste bilmotorer, men når den er slidt, er der risiko for, at den springer. Det samme er tilfældet, hvis der er monteret en forkert tandrem, eller hvis den justeres af en ukyndig. Det er meget vigtigt, at tandremmen justeres 100% korrekt med specialværktøj. 

Når en tandrem springer, ødelægger det ofte vitale dele i motoren. Derfor er det vigtigt, at du får foretaget et tandremsskift i tide på et professionelt værksted. Så undgår du store ekstraudgifter, og samtidig giver det dig større tryghed; alle vores mekanikere deltager løbende i branchens efteruddannelser og har stor erfaring i tandremskift.

Hvad er en tandrem?

Rent teknisk er tandremmen et takket bælte, der driver motorens vigtigste mekaniske dele rundt (krumtap, stempler, knastaksel, ventiler og vandpumpe) og sørger for, at alt kører fuldstændig præcist i takt, så brændstoffet bliver suget ind og forbrændt på den rigtige måde. 

Tandremmen er en sliddel - ligesom dæk og bremser - der bliver slap eller knækker, når bilen har kørt en vis tid. Hvis tandremmen springer mens motoren arbejder, kan der ske uoprettelige skader på motorens ventiler og stempler. I værste fald kan dette betyde, at motoren skal udskiftes. 

Udskiftning af tandrem er en forholdsvis kostbar reparation at få foretaget, så derfor vil du selvfølgelig gerne være sikker på professionel udførelse. Her hos Autodan kan vi til fulde stå inde for, at reparationen foretages korrekt af vores dygtige mekanikere og overholder alle anvisninger. 

Hvornår er der behov for udskiftning af tandrem ?

Det varierer meget fra bilmærke til bilmærke hvornår tandremmen bør skiftes. I din bils servicebog kan du ofte se det anbefalede tidspunkt for netop din bil, men da fabrikanterne af og til ændrer på disse, så kan udskiftningen skulle foretages tidligere end anført i servicebogen.

Vi naturligvis altid opdaterede på de aktuelle anbefalinger omkring udskiftning af tandrem, så er du i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning på Tlf.: 64 82 36 00.