Aircon service

Hvornår har du sidst fået udført service eller kontrol af dit klimaanlæg?

Med regelmæssig kontrol af A/C-anlægget, opnår du en jævnere drift og undgår større reparationer som er omkostnings- og tidskrævende.

Et airconditionanlæg sikrer ikke blot en behagelig temperatur i kabinen. Det filtrerer også luften, der kommer ind, så du ikke indånder udstødningsgasser og andre urenheder. Der er en risiko for at dit klimaanlæg fungerer dårligt uden du er klar over det. Hvis det er tilfældet, indånder du og dine passagerer forurenet luft, som kan være skadelig. Det er også vigtigt at kabinefiltret udskiftes med jævne mellemrum. Skidt og snavs i ældre filtre er en god grobund for bakterier og skimmel i den kolde årstid.

Vi anbefaler få filtret udskiftet én gang om året, eller i henhold til bilproducentens anbefalinger. Et velfungerende klimaanlæg skåner også miljøet fordi det forhindrer lækage af kølemiddel. 

Vi sørger for lang levetid på dit A/C anlæg

Når vi udfører service på aircondition, laver vi en komplet kontrol/test af systemet for utætheder med vores A/C tester og fylder nyt kølemiddel på samt olie til kompressoren og sporemiddel. Det er typisk høje tid til service på dit A/C anlæg, når du mærker svag eller manglende køling fra A/C anlægget. Det er normalt at efterfylde med kølemiddel hvert 2-4 år, alt efter bilens alder. Service på bilens airconditionanlæg er IKKE en del af det ordinære serviceeftersyn, men vigtigt at få udført, hvis du oplever ovennævnte symptomer. Vi kan også servicere de helt nye anlæg som kører med det nye EU godkendte kølemiddel R1234A (ældre anlæg benytter R134A kølemiddel), ligesom vores maskiner også kan håndtere hybrid-køretøjer der kræver en helt speciel kompressorolie type.

Det kan du selv gøre for at vedligeholde airconditionsystemet 

Vi anbefaler, at du også bruger A/C-anlægget et par gange om ugen i vinterperioden. Hvis ikke kan du risikere at anlæggets pakninger bliver utætte og stempler sætter sig fast.
Et anlæg indeholder en kompressor som kræver smørelse, og den smørelse sker, når kompressoren kører, dvs. når anlægget er slået til. Går kompressoren i stykker kan det hurtigt medføre en dyr reparation. 

Lugtgener

Lugtgenerne skyldes bakteriedannelse i ventilationsanlægget. Dette kan afhjælpes med en rensevæske som sprøjtes ind i anlæggets luftkanaler ved hjælp af en special fordamper som dræber bakterierne. For at minimere risikoen for dannelse af bakterier er det en god ide, at reagere hvis der forekommer dårlig lugt fra anlægget der beskrives ofte som en kvalmene lugt eller lugt af gammel ost/sure tæer